SOFv

Samenwerkingsoverleg Faculteitsverenigingen

Welzijnssubsidie

De welzijnssubsidie is door de universiteit beschikbaar gesteld om het welzijn van de studenten te bevorderen. Deze subsidie kan via SOFv aangevraagd worden door de lidverenigingen. Het geld dat verstrekt wordt, dient besteed te worden aan doeleinden gerelateerd aan welzijn. Hiermee wordt onder andere bedoeld dat studenten zich meer betrokken voelen bij de vereniging, de universiteit en de stad Nijmegen. Het doel van de activiteiten moet er aan bijdragen dat de studenten goed in hun vel zitten en een persoonlijke groei kunnen doormaken. Denk hierbij aan bepaalde trainingen of juist een activiteit waarbij studenten elkaar beter leren kennen. De subsidie kan aan vele activiteiten besteed worden, zolang deze ten behoeve van de studenten georganiseerd worden. De regels voor de aanvraag van deze subsidie zijn aangescherpt ten opzichte van 2021-2022. Kijk dus goed naar onderstaande criteria om er achter te komen of de beoogde activiteit in aanmerking komt voor deze subsidie.

De specifieke criteria voor de aanvraag van de welzijnssubsidie vindt u hier. Een voorbeeld van een aanvraag voor de welzijnssubsidie kunt u hier vinden. U kunt de aanvraagprocedure starten door een mail te sturen, conform de criteria in het subsidiereglement, naar info@sofv.nl.

Update: In het academisch jaar van 2022-2023 zijn er vernieuwde criteria voor de toewijzing van welzijnssubsidies verstrekt vanuit SLIM, neem deze goed door alvorens een aanvraag wordt opgestuurd naar het SOFv.